-
Priprema30 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Lomo soltado je popularno jelo iz Perua koje se obično sastoji od goveđeg mesa, luka, paradajza, riže i pomfrita.
Sastojci
Koraci
Juneći but izrezati na tanke trakice.
Luk i paradajz izrezati na veće komade.
U woku zagrijati 2 kašike ulja i dodati trakice mesa, koje ste prethodno po želji začinili biberom i soli.
Pržiti par minuta ili dok meso ne bude pečeno. Pečeno meso premjestiti na tanjir i ostaviti po strani.
U wok dodati dvije kašike ulja i luk. Pržiti 2 minute. Zatim dodati paradajz i pržiti još 1 minutu.
Pečeno povrće premjestiti na tanjir, a u wok dodati goveđi temeljac, sirće i soja sos.
Kuhati oko 2 minute ili dok se malo ne zgusne, zatim dodati nazad u wok meso i povrće. Promiješati i skinuti s vatre.
U međuvremenu rižu i pomfrit pripremite prema uputsvu na pakovanju.
Tanjir podijeliti na tri dijela, na jedan dio staviti meso s povrćem, drugi kuhanu rižu i treći pomfrit.
Prije posluživanja jelo posuti peršunom.
Lomo soltado
Sastojci
Follow The Directions
Juneći but izrezati na tanke trakice.
Luk i paradajz izrezati na veće komade.
U woku zagrijati 2 kašike ulja i dodati trakice mesa, koje ste prethodno po želji začinili biberom i soli.
Pržiti par minuta ili dok meso ne bude pečeno. Pečeno meso premjestiti na tanjir i ostaviti po strani.
U wok dodati dvije kašike ulja i luk. Pržiti 2 minute. Zatim dodati paradajz i pržiti još 1 minutu.
Pečeno povrće premjestiti na tanjir, a u wok dodati goveđi temeljac, sirće i soja sos.
Kuhati oko 2 minute ili dok se malo ne zgusne, zatim dodati nazad u wok meso i povrće. Promiješati i skinuti s vatre.
U međuvremenu rižu i pomfrit pripremite prema uputsvu na pakovanju.
Tanjir podijeliti na tri dijela, na jedan dio staviti meso s povrćem, drugi kuhanu rižu i treći pomfrit.
Prije posluživanja jelo posuti peršunom.