Lomo soltado

  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Lomo soltado je popularno jelo iz Perua koje se obično sastoji od goveđeg mesa, luka, paradajza, riže i pomfrita.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Juneći but izrezati na tanke trakice.

Korak 2

Luk i paradajz izrezati na veće komade.

Korak 3

U woku zagrijati 2 kašike ulja i dodati trakice mesa, koje ste prethodno po želji začinili biberom i soli.

Korak 4

Pržiti par minuta ili dok meso ne bude pečeno. Pečeno meso premjestiti na tanjir i ostaviti po strani.

Korak 5

U wok dodati dvije kašike ulja i luk. Pržiti 2 minute. Zatim dodati paradajz i pržiti još 1 minutu.

Korak 6

Pečeno povrće premjestiti na tanjir, a u wok dodati goveđi temeljac, sirće i soja sos.

Korak 7

Kuhati oko 2 minute ili dok se malo ne zgusne, zatim dodati nazad u wok meso i povrće. Promiješati i skinuti s vatre.

Korak 8

U međuvremenu rižu i pomfrit pripremite prema uputsvu na pakovanju.

Korak 9

Tanjir podijeliti na tri dijela, na jedan dio staviti meso s povrćem, drugi kuhanu rižu i treći pomfrit.

Korak 10

Prije posluživanja jelo posuti peršunom.

Pogledajte još